Ervaringen van een VVV-Venlo OldStar

 

Na in 2000 een hartoperatie ondergaan te hebben ben ik lid en later ook enige tijd bestuurslid van de Hart en Vaatgroep geworden. Dit is een patiëntenvereniging, die naast voorlichting en belangenbehartiging ook diverse mogelijkheden tot sporten en bewegen biedt. Hier werd ik attent gemaakt op de VVV-Venlo OldStars.


Zelf in een grijs verleden een aantal jaren als keeper bij het toenmalige KVC in Kessel actief geweest te zijnde, leek dit initiatief mij wel wat. Na nog wat aanvullende informatie bij VIA VVV gevraagd te hebben was ik voldoende overtuigd en heb me aangemeld. Sindsdien volg ik de wekelijkse trainingen in een heus VVV-Venlo tenue waarbij ook zeer regelmatig van het hoofdveld van het Seacon Stadion - De Koel - gebruik wordt gemaakt.


De manier van trainen zou ik willen omschrijven als serieus maar ontspannen en zeer zeker voor onze leeftijdscategorie verantwoord. Bijna even belangrijk is dan ook nog de koffie voor en na de trainingssessie. Daarbij worden dan, zoals gebruikelijk bij mensen met onze levenservaring, de meest uiteenlopende zaken besproken. Uiteraard hebben we het ook wel eens over voetbal en speciaal over het "grote VVV”. Tijdens deze gesprekken valt mij steeds weer op hoe goed wij allemaal weten hoe het wel moet. Misschien zou het een goed idee zijn wanneer Maurice Steijn en zijn staf een keer komen luisteren. Ze zijn bij deze van harte uitgenodigd en wij zouden het fijn vinden om op deze manier iets terug te doen voor ons VVV-Venlo als dank voor het gebodene.


Gerard Sieben (69 jaar)

 

VVV-Venlo